"Do more of what makes you happy"

Der er en styrke i at være sårbar

 

“Der er en styrke i sårbarhed” 

Jeg sku have været i Go’ morgen Danmark og Go’ aften LIVE i denne uge, for at tale om det at vokse op som særligt socialt udsat, at man som barn ikke er mindre værd (selvom man tror det) blot fordi nogen man elskede har behandlet en, som var man værdiløs; at man ikke er et ødelagt menneske, selvom man er blevet udsat for ødelæggende ting, og at en svær start på livet ikke betyder – at resten af ens liv nødvendigvis skal være lige så svært. 

Vi sku tale om, hvordan jeg har brugt nogle af de aller sværeste oplevelser fra min opvækst, som brændsel til at skabe resultater i de forskellige arenaer jeg færdes i – og særligt i mit arbejde med organisationen #enprocenternok

Desværre kunne jeg ikke få programmet til at hænge sammen, så vi aftalte, at vi ville ringes ved om et par uger i stedet, og prøve igen… 

“Hvilket jeg faktisk er glad for, da det giver mig lidt mere tid…

And I needed that”

Jeg har været derinde et par gange før, og folk er altid mega søde og totalt dygtige, og under for-interviewet kunne jeg mærke, at jeg var parat til for første gang, i en offentlig sammenhæng, at bringe en særligt grim oplevelse fra min barndom i spil, som på mange afgørende måder var med til at støbe fundamentet til den mand, som jeg desværre skulle ende med at blive, og som brugte  12 år i rockermiljøet og 19 år i psykiatrien – før jeg fik rettet mit kompas imod mit Sande Nord, og fik kigget dybt i spejlet og i mig selv. 

“Indtil nu har netop den oplevelse været forbundet med så meget skyld, skam og afmagt – at kun det adfærdsmæssige mønster der opstod som resultat heraf – har været synligt for omverden”

Jeg har aldrig talt om det i mine foredrag eller når jeg underviste, aldrig bragt det i spil i terapeutiske eller private relationer – og da ovenstående oplevelse samtidig er det bærende element i afsnit 2 i den TV serie om mig – er det samtidig svaret på, hvorfor jeg kun har udgivet 1 afsnit “selvmord” indtil nu…

“I simply wasn’t ready to face those demons – publicly” 

 

Men nogen gange kan de ting man har oplevet, være med til at skabe det lys, som andre skal bruge, for at finde vej ud af det mørke, som de er faret vild i…

Det kommer til at blive en svær omgang, for åben skærm, at skulle trække gardinet fra på den oplevelse, da jeg stadig skærer mig på den, og bare det at skrive det her indlæg, var ikke nogen ubetinget rar oplevelse.

Men der er en styrke i at kunne være sårbar – and I believe it’s about time…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Do more of what makes you happy"